Ceste

Vozači oprez zbog poledice

Na svim dionicama savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i podsjeća da je na snazi zakonska obveza posjedovanja zimske opreme.
AutoMoto / Stanje na cestama | 27. 12. 2019. u 07:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niske temperature i mjestimično vlažan kolnik ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa se poziva na pojačan oprez.

Posebno se izdvajaju dionice u višim predjelima, kao i mostovi, vijadukti i prilazi tunelima. Pozornost se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i podsjeća da je na snazi zakonska obveza posjedovanja zimske opreme.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana prometuje se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. U vremenu od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka (kod mjesta Zdaljevac), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac) i Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica).

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close