Stanje na cestama

Vozači, oprez: Učestali odroni, savjetuje se opreznija vožnja

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 03. 05. 2021. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se po suhom i mjestimično mokrom kolniku, upozorava se na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) promet se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuje kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava, priopćeno je iz BIHAMK-a.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tijekom dana prometa naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima 23 -4.30 sati) promet kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen promet u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila prometuje obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Doboj-Tuzla (dionici Stjepan Polje-Orahovica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close