Stanje na cestama

Vozači, oprez: Ceste su mokre, urušavaju se zidovi

Zbog klizišta na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku.
AutoMoto / Stanje na cestama | 12. 03. 2018. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakterizira prometnu situaciju u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz AMSBIH-a.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, prometuje se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog klizišta na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog odrona na dionicama M-14.2 Drvar - Resanovci i M-18 Sarajevo - Foča (Tuhalji) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi, usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher).

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa se poziva na pojačan oprez. Izdvajaju se dionice: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Sukladno zakonskim odredbama, do 15.4 ove godine na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, priopćeno je iz IC AMSBIH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close