Stanje na cestama

Vozači oprez: Ceste klizave

Vozačima na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena trenutnom stanju i uvjetima na putu.
AutoMoto / Stanje na cestama | 05. 06. 2019. u 08:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Na putevima u BiH jutros se prometuje po mjestimično vlažnom kolniku. Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Vozačima na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena trenutnom stanju i uvjetima na putu. 

Zbog praznika Ramazanskog bajrama na snazi je zabrana prijevoza eksplozivnih materija na području FBiH do 6.6. do ponoći. 

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, prometuje se jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacijski radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close