Gužve

Vozači, naoružajte se strpljenjem

Ponegdje uz riječne tokove ima slabije magle ili sumaglice
AutoMoto / Stanje na cestama | 10. 08. 2019. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uvjeti za vožnju su povoljni, ponegdje uz riječne tokove ima slabije magle ili sumaglice, priopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto saveza (AMSBiH).

Zbog visokih dnevnih temperatura, vozačima savjetuju oprez i strpljivost u vožnji, te da po mogućnosti izbjegavaju podnevne vožnje.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, priopćili su iz AMSBiH.

Pojačan promet vozila je u oba smjera na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina,  Izačić, Velika Kladuša, Zupci, Deleuša, Doljani, kao i na izlazu iz BiH na GP Prisika i na ulazu u BiH na GP Bosanska Kostajnica. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Tijekom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila prometuje se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima od 00:30 do 01:30, od 02.00 do 03:30 sati i od 04.00 do 05:30 sati, dolazi do obustave prometa.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog sanacijskih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila prometuju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Sporije zbog radova, prometuje se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close