Stanje na cestama

Vozači, strpljenja! Obustave prometa 'na svakom koraku'

Vozači se pozivaju da voze maksimalno oprezno, drže udaljenost između vozila i obvezno vežu sigurnosnim pojasom.
AutoMoto / Stanje na cestama | 19. 11. 2021. u 07:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima zemlje. Vozači se pozivaju da voze maksimalno oprezno, drže udaljenost između vozila i obvezno vežu sigurnosnim pojasom.

Na cesti Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet je potpuno obustavljen do subote (20.11.) do 06 sati. Putnička vozila iz smjera Kalesije prometuju obilaznicom oko tunela, dok sva vozila iz smjera Tuzle prometuju preko Dubrava.

Obustava prometa

Zbog minerskih radova danas od 11:30 do 14:30 sati doći će do obustave prometa na regionalnom putu Šipovo-Kupres.

Danas i sutra (19. i 20.11.) od 07:00 do 22:00 sati doći će do obustave prometa na regionalnoj cesti Kakanj-Visoko. Putnička vozila će se preusmjeriti na lokalnu obilaznicu, dok će teretna vozila biti usmjerena na autocestu A-1 Kakanj-Visoko.

Na dionici autoceste A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacijskih radova na mostu promet se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22:00-06:00 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Čekanje 

Na magistralnoj cesti Orahova-Vrbaška (radi se o putu koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) i dalje je aktualna zabrana prometa za teretna motorna vozila, a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Kladanj-Tuzla (u blizini kamenoloma u Stuparima), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close