Jutros ima leda

Vozači i pješaci: Pazite se poledice

Apelira se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na prometnicama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.
AutoMoto / Stanje na cestama | 10. 01. 2019. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Dobar dio snijega se otopio, ali ono što nije jutros je poledilo 

Snijega na kolniku jutros ima na cestama u istočnim, središnjim i jugozapadnim krajevima Bosne i Hercegovine, kao i preko pojedinih planinskih prijevoja.

Jak vjetar mjestimično stvara snježne nanose na cestama Šuica-Livno-Kamensko i Kazanci-Bosansko Grahovo-Resanovci, dok se zbog snijega na kolniku usporeno prometuje na cestama: Glamoč-Mliništa-Mrkonjić Grad, Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, kao i na širem području Romanije.  Poledica se može očekivati na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane prometovanja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim kotačima koristiti lance na planinskim prevojima.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Apelira se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na prometnicama, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Posebnu pažnju posvetiti pješacima koji su primorani kretati se po kolniku (gdje trotoari nisu očišćeni).

Vozači koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolnik.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close