Stanje na cestama

Upozorenje vozačima zbog poledice

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
AutoMoto / Stanje na cestama | 13. 01. 2021. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promet se izvodi po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. Zbog niskih temperatura upozoravaju se vozači na mjestimičnu poledicu na cestama u gorju, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Upozoravaju se vozači na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje-Jablanica.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica, u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje –Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-17 Buna – Tasovčići,

- R-425 Široki brijeg – Međugorje.

- M-6 Čapljina- Stolac(Domanovići)

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promat za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulaz u Hrvatsku i Srbiju iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR test ne stariji od 48 sati. Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sata.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnog prijelaza Hum. Na graničnom prijelazu Meteljka (Čajniče - Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 7 do 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close