Zimski uvjeti

Upozorenje vozačima na poledicu i ugažen snijeg

AutoMoto / Stanje na cestama | 09. 01. 2019. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog ugaženog snijega na kolniku sporije se prometuje na dionicama u južnim, jugozapadnim i središnjim krajevima Bosne i Hercegovine. 

Zbog zimskih uvjeta za vožnju obustavljen je promet za teretna motorna vozila na magistralnom putu M-15 Livno-Šuica, kao i na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje. 

Foto: Bljesak.info / Zimski uvjeti za vožnju i šetnju

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim dolazi do zabrane prometovanja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim kotačima koristiti lance na planinskim prijevojima. 

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, a posebna pažnja skreće se na ceste u višim predjelima, kao i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. 

Foto: Bljesak.info / Zimski uvjeti za vožnju i šetnju

Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolniku (gdje trotoari nisu očišćeni). 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Foto: Bljesak.info / Zimski uvjeti za vožnju i šetnju
Kopirati
Drag cursor here to close