Stanje na cestama

Unatoč suncu, poledica na cestama

Ugaženog snijega na kolovozu mjestimično ima na planinskim prijevojima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 15. 01. 2019. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa se vozači na svim putnim pravcima pozivaju na pojačan oprez. Posebna pažnja skreće se na dionice u višim predjelima, kao i na mostove i prilaze tunelima.

Ugaženog snijega na kolovozu mjestimično ima na planinskim prijevojima.

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Kupres, Livno-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac i Kolo-Tomislavgrad-Šuica.

Na putevima u jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično stvara snježne nanose.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno prometovanje.

Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim kotačima koristiti lance na planinskim prijevojima.

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro vrijeme.

Temperature zraka u 7.00 sati: Ivan Sedlo -8; Bugojno, Sarajevo -6; Jajce, Zenica -5; Sanski Most -4; Bihać, Livno, Tuzla -2; Brčko, Gradačac -1; Grude, Široki Brijeg 1; Mostar 2; Stolac 3 i  Neum 5 stupnjeva.

Danas će u BiH preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Tokom dana prolazan porast naoblake u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne može uvjetovati kratkotrajan i slab snijeg ili susnježicu. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Tijekom poslijepodneva u Bosni vjetar u skretanju na jugozapadni. Dnevne temperature od -2 do 4, u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne od 3 do 8 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close