Ceste

U višim planinskim predjelima kolnici mokri i klizavi

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano.
AutoMoto / Stanje na cestama | 19. 03. 2021. u 07:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na planinskim prevojima Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar) i Han Pogled (Han Pijesak-Vlasenica) pada slabiji snijeg, ali se ne zadržava na kolniku. I na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima kolnik je mokar i klizav, a učestali su i odroni kamenja na kolnik.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se prometuje naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) promet se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Promet je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na sanaciji magistralne ceste Stolac-Hutovo izvode se u reonu mjesta Cerovica, a prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na regionalnoj cesti Tromeđa-Zvirovići (dionica Tromeđa-kružna raskrsnica Atlas) za danas i naredna dva dana (19.-21.03.) najavljeno je asfaltiranje, zbog čega će se u terminu od 07:30 do 18:00 sati promet iz pravca Čapljine preusmjeriti desno prije mosta u Miletini za Međugorje, a iz pravca Čitluka u pravcu Čapljine na alternativni pravac Čitluk- ''Mostarska vrata''- Čapljina.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćio je BIHAMK.

Kopirati
Drag cursor here to close