Drugi dan zaredom

Svi žure na prvomajski provod: Pojačan promet na granicama

Na prelazak granice čeka se oko 30 minuta.
AutoMoto / Stanje na cestama | 30. 04. 2018. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Ivanica, Doljani i Bosanski Brod, kao i na ulazu u BiH na GP Bosanska Gradiška.

Trenutna zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta, javlja BIHAMK.

Zbog praznika 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, do 2. svibnja do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Zbog većeg odrona kamenja na kolnik, vozi se jednom prometnom trakom na magistralnoj cesti M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene.  

Aktivna su klizišta i na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim cestama R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima prometuje se jednom trakom naizmjenično.  

Na autocesti A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno prometovanje.

U tijeku je biciklistička trka na putnom pravcu Žepče-Doboj-Gračanica-Orašje. Mole se vozači koji se imaju namjeru kretati ovom dionicom da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.  

Zbog povećanog broja biciklista i motociklista na prometnicama apelira se na sve sudionike u prometu da budu oprezni i da poštuju prometne propise. 

Kopirati
Drag cursor here to close