AMSBiH

Prometuje se po suhim kolnicima

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
AutoMoto / Stanje na cestama | 10. 08. 2020. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometuje se po pretežito suhim kolnicima.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor - Jablanica u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Upozoravaju se vozači na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje - Jablanica.

Zbog klizišta na dionici M-18 Kladanj - Tuzla u mjestu Vitalj, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila) u vremenu od 05:00 do 21:00 sat promet se odvija dvosmjerno, od 21:00 do 00:30 sati promet se odvija jednim prometnim trakom naizmjenično, dok se u vremenu od 00:30 do 05:00 sati promet kroz tunel obustavlja.
Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica - Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog radova na dionici M-6 Ljubinje - Trebinje (skretanje za Ravno) obustavljen je promet u vremenu od 08:00 do 14:00 sati (svaki dan osim nedjelje). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Stolac - Berkovići - Krivača - Bileća - Trebinje.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka - Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-14.1 Brčko - Bijeljina (od kružno toka “Ilićka” do naselja Gredice) zbog izvođenja radova, promet se odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik,
- M-4 Jelah - Doboj, Prijedor - Kozarac (na lokaciji Kalate),
- M-5 Jajce - Donji Vakuf (tunel Vinac), Ključ - Mrkonjić Grad (Velečevo), Donji Vakuf - Travnik (Komar),
Kiseljak - Busovača (Busovača - Draga), Gromiljak - Blažuj (Han Ploča - Kobiljača),
- M-6.1 Široki Brijeg - Posušje (Podvranić),
- M-16 Livno - Kamensko (Liskovača),
- M-16.2 Uskoplje - Bugojno (Gračanica),
- M-17 Mostar - Jablanica (most Bijela), Buna - Tasovčići, Jošanica - Rajlovac, Stup - Blažuj,
- M-17.5 Posušje - Grude,
- M-18 Sarajevo - Trnovo, Sarajevo - Vogošća, Olovo - Semizovac, Sarajevo - Semizovac.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik (Podpeć), M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji) i Pelagićevo - Gradačac (Turić Prosjek).

Na dionici R-412 Crna Rijeka - Bjelajce svaki dan osim nedjelje, promet će biti obustavljen u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići u vremenu od 07:30 do 18:00 sati dolazit će do potpune obustave prometa.
Za vrijeme obustave, vozila iz pravca Čapljine prema Međugorju idu obilaznicom u pravcu Ljubuškog, dok se vozila iz Čitluka prema Čapljini preusmjeravaju na dionice Cerno - Ljubuški - Čapljina ili Blizanci - Žitomislići - Čapljina.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sati.
Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.
Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnih prijelaza Hum i Metaljka.

Zbog izvođenja radova obustavljen je promet na graničnom prijelazu Deleuša - Vraćenovići.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, priopćeno je iz AMSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close