GP Izačić

Snijeg stvara probleme: Obustavljen promet za teretna vozila

Bosna i Hercegovina: Na GP Izačić obustavljen promet za teretna vozila
AutoMoto / Stanje na cestama | 26. 11. 2017. u 15:20 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić. Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine (BiH). Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, javlja agencija Anadolija.

Zbog prometne nesreće koja se dogodila na regionalnom putu R-420 Posušje-Grude u mjestu Grude, promet je obustavljen do završetka policijskog očevida.

Zbog snježnih padavina sporije se prometuje na putovima u zapadnim i centralnim krajevima BiH. Posebno se izdvajaju putni pravci Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Turbe-Banja Luka.

Na ostalim putovima u BiH vozi se po mokrom i klizavom kolniku, pa se savjetuje opreznija vožnja. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na putovima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, priopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Kopirati
Drag cursor here to close