M-17

Snježni kaos: Zastoji i zabrane na relaciji Jablanica - Konjic

Na većini putova u višim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku, tako da je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanac
AutoMoto / Stanje na cestama | 14. 12. 2018. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na magistralnom putu M-17 Konjic-tunel Ivan (Bradina) propuštaju se vozila u oba smjera, otežano i usporeno, uz zabranu kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Zastoj u prometu je zabilježen u Jablanici.

Zbog popriječenog teretnog vozila otežano se prometuje na magistralnom putu M-17 Maglaj-Žepče, kod mjesta Goliješnica.

Uspostavljeno je prometovanje regionalnim putem R-445 Nemila Zenica. Duge su kolone vozila, pa molimo vozače da voze u koloni i ne pretiču druga vozila.

Trenutno je na snazi zabrana prometovanja za teretna vozila na području Romanije.

Na većini putova u višim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku, tako da je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca, javlja Bihamk.

Na putovima u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira snježne nanose, na pojedinim dionicama visine do 50 cm. Izdvajamo put Livno-Bosansko Grahovo-Strmica. Snježnih nanosa ima i na putu Livno-Šuica. U nižim predjelima kolnik je mokar i djelomično zasniježen. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i da na put ne kreću bez zimske opreme.

S obzirom da se očekuju intenzivnije snježne padavine i jači udari vjetra, rad zimskih službi podiže se na veći stupanj pripravnosti. Također, policija će iz prometna isključivati vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjen je promet za teretna vozila preko 7,5 t.

Kopirati
Drag cursor here to close