Oprezno

Snijeg opet na cestama

AutoMoto / Stanje na cestama | 05. 02. 2019. u 07:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugaženog snijega na kolniku jutros mjestimično ima na putnim pravcima: Livno-Kupres, Tomislavgrad-Šuica, Bugojno-Novi Travnik i Prozor-Gornji Vakuf Uskoplje.

Na ostalim dionicama prometuje se po pretežno mokrom ili vlažnom kolniku. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Zbog izlijevanja vode na kolnik obustavljen je promet na ulazu u Bugojno iz pravca Novog Travnika, na ulazu u Maglaj s magistralnog puta M-17, kao i na regionalnom putu R-465 Maglaj-Doboj. Na tim dionicama u funkciji su alternativni pravci.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close