Stanje na cestama

Snijeg na cestama

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.
AutoMoto / Stanje na cestama | 19. 01. 2020. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra mjestimično ima u višim predjelima, dok je u nizinama kolovoz pretežno mokar ili vlažan. Zbog niskih temperatura moguće je formiranje poledice, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 05 do 21 sat. Od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktualnih radova sporije se prometuje i na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac), Jajce-Crna Rijeka i Lanište-Ključ.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close