Oprezno

Snijeg na cestama

U jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.
AutoMoto / Stanje na cestama | 07. 01. 2019. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putnim pravcima Mokro-Rogatica, Trnovo-Dobro Polje, Olovo-Stupari, Banja Luka-Travnik i Mrkonjić Grad-Ključ i dalje je zbog ugaženog snijega obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šleperem, objavio je BiHAMK.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolniku ima i na ostalim dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Prozor-Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf, Ključ-Bihać, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Bugojno-Kupres-Šujica.

U jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose. Na ostalim dionicama kolnik je pretežno mokar.

''Vozače koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolnik, posebno u jutarnjim i večernjim satima. Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolniku gdje trotoari nisu očišćeni'', navodi se.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.

 

Kopirati
Drag cursor here to close