Stanje na cestama

Smanjena vidljivost zbog magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

U noćnim satima (23-04:30 sati) promet se na ovoj dionici obustavlja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 24. 02. 2021. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ovoga jutra smanjena je vidljivost zbog magle.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se prometuje jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-04:30 sati) promet se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Gromiljak-Kaonik.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćio BIHAMK.

Kopirati
Drag cursor here to close