Apel vozačima

Smanjena vidljivost na dionici Konjic-Jablanica

Apeliramo na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno.
AutoMoto / Stanje na cestama | 03. 12. 2018. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Na širem području Sarajeva vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara, a također izdvajamo i dionice Visoko-Zenica, Konjic-Jablanica, Kupres-Šuica, Bosansko Grahovo-Strmica, kao i dionice uz rijeku Drinu.

U tim područjima kolnik je mokar i mjestimično klizav. Apeliramo na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno, priopćeno je.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je promet teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko  Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog  radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen promet na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Kopirati
Drag cursor here to close