Stanje na cestama

Slab promet i radovi na cestama

Zbog radova u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.
AutoMoto / Stanje na cestama | 19. 04. 2020. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vremenski uvjeti ovoga jutra su povoljni, a promet vozila slabiji.

Zbog vjerskog praznika pravoslavnog Vaskrsa večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH.

Na dionici autoputa A-1 Lašva–Zenica jug obustavljen je promet zbog radova na mostu kod naplatnog mjesta Zenica jug i redovnog servisiranja tunela 1. mart. Za vrijeme obustave (predviđeno danas do 8 sati) promet je preusmjeren na magistralni put, a isključenje i uključenje na autoput je na petlji Lašva.

Zbog radova u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) obustavljen je promet i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Na području RS-a na snazi je zabrana kretanja do sutra (20.4.) do 5 sati.

Potpuna zabrana kretanja na području FBiH na snazi je od 20 sati do 5 sati.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, osoba kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO stožera u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdanu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Vardište, Karakaj i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Kopirati
Drag cursor here to close