Stanje na cestama

Samo strpljenje na graničnim prijelazima

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 23. 07. 2019. u 11:59 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Doljani, Bijača i Gabela Polje, na ulazu u BiH na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Kostajnica, kao i u oba smjera na graničnim prijelazima Zupci i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Pojačana je frekvencija vozila i na većini puteva u BiH, a posebno u gradskim centrima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tijekom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja deminerskih radova na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište na lokalitetu Razvršće u vremenu od 7 do 14 sati, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava prometa.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacijskih radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Vozačima na svim dionicama se preporučuje oprezna vožnja prilagođena uslovima na putu, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close