Vozači oprez

Prometuje se po mokrim kolnicima

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
AutoMoto / Stanje na cestama | 06. 05. 2020. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog većeg odrona na dionici M-18 Kladanj - Tuzla u mjestu Vitalj obustavljen je promet za teretna vozila, dok se promet osobnih vozila odvija otežano.

U Bosni su kolnici mokri ili vlažni i skliski, dok se u Hercegovini prometuje po pretežito suhim kolnicima.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
Na dionici autoceste A1 Sarajevo sjever - Lepenica na lokaciji Treševine promet je preusmjeren u pretjecajnu traku, dok je na dionici A-1 Visoko - Kakanj (Dobrinje) promet preusmjeren u suprotnu kolničku traku.

Zbog održavanja tunela Vis, 25. novembar i Grab na dionici A-1 Tarčin - Lepenica, promet se odvija desnim kolničkim trakom dvosmjerno.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila) u vremenu od 05:00 do 21:00 sat promet će se odvijati dvosmjerno. Od 21:00 do 00:30 sati promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05:00 sati promet kroz tunel biti obustavljen.
Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica - Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog radova na dionici M-16 Jajce - Crna Rijeka u mjestu Zdaljevac, promet se u vremenu od 07:00 do 16:00 sati obustavlja po 30 minuta uz 15 minutno propuštanje vozila. Od 16:00 sati promet se odvija jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka - Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.8 Tuzla - Orašje, Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica),
- M-4 Jelah - Doboj,
- M-4.2 Cazin - Skokovi,
- M-5 Jajce - Donji Vakuf (tunel Vinac),
- M-6.1 Široki Brijeg - Posušje (Podvranić), Tomislavgrad - Posušje (Mesihovina),
- M-14 Srbljani - Krupa (kanjon Une),
- M-16.2 Uskoplje - Prozor,
- M-17 Maglaj - Doboj, Buna - Tasovčići,
- M-18 Sarajevo - Trnovo.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik (Podpeć) i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova na dionici R-412 Crna Rijeka - Bjelajce promet je potpuno obustavljen.

Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na području RS-a a potpuna zabrana kretanja je danas od 15:00 do 05:00 sati, te sutra i u petak u vremenu od 22:00 sata do 05:00 sati ujutro.

Granični prijelazi sa Srbijom zatvoreni su za sve, osim graničnih prijelaza Karakaj, Vardište i Rača koji su otvoreni samo za robni promet.

Granični prijelazi sa Hrvatskom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane, strance koji imaju prijavljen boravak i vozače teretnih vozila. Granični prijelazi koji su otvoreni samo za robni promet sa Hrvatskom su Bijača, Gradiška i Šamac, a sa Crnom Gorom GP Klobuk.

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, priopćeno je iz AMSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close