Ceste

Promet bez smetnji i posebnih ograničenja

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
AutoMoto / Stanje na cestama | 25. 05. 2020. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na glavnim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici autoceste A-1 Visoko - Kakanj (Dobrinje) promet preusmjeren u suprotnu kolničku traku.

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje - Jablanica.

Zbog klizišta na dionici M-18 Kladanj - Tuzla u mjestu Vitalj, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila) u vremenu od 05:00 do 21:00 sat promet će se odvijati dvosmjerno. Od 21:00 do 00:30 sati promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05:00 sati promet kroz tunel biti obustavljen.
Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica - Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog radova obustavljen je promet na dionici Srebrenik - Orašje u tunelu Ormanica. Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika prometuju obilaznicom u blizini tunela, dok se vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjeravaju na alternativne pravce (raskrižje Ormanica - raskrižje Vučkovci - Srnice - Bukva - R-461 prema Srebreniku). Osobna vozila mogu koristiti dionicu Srnice Donje - Špionica.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka - Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-4 Jelah - Doboj,
- M-4.2 Cazin - Skokovi,
- M-5 Jajce - Donji Vakuf (tunel Vinac), Donji Vakuf - Travnik (Komar), Kiseljak - Busovača (Busovača
- Draga i Jehovac - Brestovsko),
- M-6.1 Široki Brijeg - Posušje (Podvranić), Tomislavgrad - Posušje (Mesihovina),
- M-14 Srbljani - Krupa (kanjon Une),
- M-16.2 Uskoplje - Prozor,
- M-17 Derventa - Doboj, Buna - Tasovčići,
- M-18 Sarajevo - Trnovo.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik (Podpeć), M-5 Sarajevo - Pale (Ljubogošta) i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

Na dionici R-412 Crna Rijeka - Bjelajce svaki dan osim nedjelje, promet će biti obustavljen u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Povodom vjerskog praznika ramazanskog Bajrama, zabrana je prijevoza eksplozivnih materijala na području FBiH večeras do ponoći.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, priopćeno je iz AMSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close