Zimska služba

Proglašeni zimski uvjeti vožnje u Federaciji BiH

Ekipe cestovne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala
AutoMoto / Stanje na cestama | 25. 02. 2018. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer Zimske službe Federacije BiH proglasio je zimske uvjete vožnje, pa se u skladu s tim zabranjuje promet priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje.

Također, autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim kotačima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je obustava prometa za sve kategorije vozila na magistralnoj cesti M-15 Livno-Šujica i na regionalnoj cesti R-419 Rakitno-Blidinje.

Na autocesti A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Vozači se upozoravaju da na ovoj dionici autoceste voze smanjenom brzinom.

Također, zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila preko 7,5 tona na graničnom prijelazu Izačić.

Nove sniježne padaline koje su zahvatile pojedine dijelove BiH otežale su i usporile prometovanje, te se izdvajaju cestovni pravci: Gornji Vakuf-Prozor, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Tuzla, Sarajevo–Sokolac, Foča-Gacko, Trnovo-Foča, Banja Luka-Čađavica, Kotor Varoš-Teslić, Banja Luka- Turbe, Srbljani-Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac- Bihać- Velika Kladuša, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Livno-Glamoč.

Ekipe cestovne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala. Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno, vožnju prilagode trenutnom stanju na cestama i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila, navedeno je u izvješću BiHAMK-a o stanju na cestama u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close