Stanje na cestama

Pred vikend: Radovi na cesti i kolone na granicama

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.
AutoMoto / Stanje na cestama | 02. 08. 2019. u 11:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanacioni radovi na autocesti A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever počinju danas. U idućem razdoblju vozila će u dužini od 2 km prometovati dvosmjerno.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tijekom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je promet na regionalnoj cesti R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih cesta s aktualnim radovima izdvajaju se magistralne ceste: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, kao i magistralne ceste M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

Na relaciji Sanski Most-Prijedor-nacionalni park Kozara-Ključ-Mrkonjić Grad-Jajce danas do 17 sati kreće se kolona Oldtimer vozila u redovnom režimu prometovanja.

Za sutra (subota 3.8.) su najavljeni radovi na asfaltiranju na magistralnoj cesti M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez. Vozila će, u vremenu od 8 do 18 sati, na ovoj lokaciji prometovati naizmjenično, jednom trakom, tako da se očekuju gužve i duža zadržavanja.

Dani vikenda su pred nama tako da se očekuje pojačan promet vozila, kako na cestama u BiH, tako i na graničnim prijelazima.

Na graničnim prijelazima Bijača, Doljani, Zupci, Gradina i Bosanska Kostajnica pojačan je promet vozila u oba smjera. Na GP Deleuša duga je kolona na izlazu iz BiH, a na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close