Pazite na radove

Povoljni uvjeti za vožnju na svim cestama u BiH

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače molii za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
AutoMoto / Stanje na cestama | 27. 08. 2020. u 07:15 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz povoljne uvjete za vožnju, promet se na većini cestovnih pravaca odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače molii za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor - Jablanica u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava na dionici M-17 Jablanica - Konjic, promet će u se odvijate jednim prometnim trakom naizmjenično u vremenu od 23:00 do 05:00 sati.

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje - Jablanica.

Zbog radova na dionici M-6 Ljubinje - Trebinje (skretanje za Ravno) obustavljen je promet u vremenu od 08:00 do 14:00 sati (svaki dan osim nedjelje). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Stolac - Berkovići - Krivača - Bileća - Trebinje.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka - Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-14.1 Brčko - Bijeljina (od kružno toka “Ilićka” do naselja Gredice) zbog izvođenja radova, promet se odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik,
- M-4 Jelah - Doboj, Prijedor - Kozarac (na lokaciji Kalate),
- M-5 Jajce - Donji Vakuf (tunel Vinac), Donji Vakuf - Travnik (Komar), Kiseljak - Busovača (Busovača - Draga),
Gromiljak - Blažuj (Han Ploča - Kobiljača),
- M-6.1 Široki Brijeg - Posušje (Podvranić),
- M-16 Livno - Kamensko (Liskovača),
- M-17 Mostar - Jablanica (most Begića i Begovića), Buna - Tasovčići, Tarčin - Konjic, Jošanica - Rajlovac,
- M-17.5 Posušje - Grude, Posušje - Rakitno,
- M-18 Sarajevo - Trnovo, Olovo - Semizovac, Sarajevo - Semizovac.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik (Podpeć), M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji)i Pelagićevo - Gradačac (Turić Prosjek).

Na dionici R-412 Crna Rijeka - Bjelajcepromet jepotpuno obustavljen do 31.08.2020. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava na alternativne pravce.

Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sati.  Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori. Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnog prijelaza Hum. Na graničnom prijelazu Metaljka (Čajniče - Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07:00 do 19:00 sati.

Zbog izvođenja radova obustavljen je promet na graničnom prijelazu Deleuša - Vraćenovići.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja.

Kopirati
Drag cursor here to close