Stanje na cestama

Povećan broj biciklista i motociklista na cestama

Uz povoljne vremenske prilike povećan je broj biciklista i motociklista na cestama. Sve sudionike u prometu iz BIHAMK-a pozivaju na pojačan oprez i poštivanje prometnih propisa.
AutoMoto / Stanje na cestama | 20. 04. 2019. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini kolnik je u subotu ujutro suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta.

Uz povoljne vremenske prilike povećan je broj biciklista i motociklista na cestama. Sve sudionike u prometu iz BIHAMK-a pozivaju na pojačan oprez i poštivanje prometnih propisa.

Zbog međunarodne biciklističke utrke u subotu od 11:30 do 16:00 sati, dolazit će do povremenih obustava prometa na relaciji Bijeljina-Brčko-Bosanski Šamac-Modriča-Doboj-Matuzići-Jelah-Teslić.

U subotu od 7:00 do 17:00 sati zbog radova na asfaltiranju doći će do obustave prometa na regionalnoj cesti R-473 Nemila-Bistričak.

U tijeku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoceste A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca prometuje usporeno, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila prometuje se jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Na magistralnoj cesti M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je promet. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad sedam tona ukupne mase, kao i do sada, koriste cestovni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na cestovnim pravcima: M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše i na križanju magistralnih cesta M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Kopirati
Drag cursor here to close