Radovi

Potoci: Prometuje se naizmjenično jednom trakom

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnoj cesti Jablanica-Mostar od 8 do 16 sati prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
AutoMoto / Stanje na cestama | 17. 02. 2020. u 08:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima upozorava se na jake udare vjetra. Niske temperature u jutarnjim satima pogoduju formiranju poledice, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Upozorava se i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na planinskom prijevoju Borova Glava na dionici Šuica-Livno upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolnik, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka zbog sanacijskih radova od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na toj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnoj cesti Jablanica-Mostar od 8 do 16 sati prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close