Pazite se i poledice

Posebno upozorenje za vozače na dionici Šuica-Livno

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 12. 12. 2019. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog niske jutarnje temperature mogući su nailasci na poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

U pojedinim dijelovima Sarajeva vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava, na dionici Šuica-Livno, iz BiHAMK-a upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolnik, posebno u jutarnjim i večernjim satima. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Polusatne obustave prometa uz 15 minutno propuštanje vozila, aktualne su od 7 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacijski radovi. Nakon 16 sati na ovoj lokaciji prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana od 5 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih putova s aktualnim radovima izdvajamo magistralne putove: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Kopirati
Drag cursor here to close