R-419

Zbog radova poseban režim prometa na cesti Risovac-Jablanica

U tijeku su i radovi na asfaltiranju dionice regionalne ceste R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je promet obustavljen od 08.00 do 18.00 sati.
AutoMoto / Stanje na cestama | 25. 10. 2019. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju se ceste uz rijeke Savu, Drinu, Lašvu i Spreču, te pojedine dionice autoceste A-1.

Zbog sanacijskih radova na magistralnoj cesti M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za promet, a vozila prometuju preko starog prijevoja Karaula.

U tijeku su i radovi na asfaltiranju dionice regionalne ceste R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je promet obustavljen od 08.00 do 18.00 sati.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, tijekom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 04.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih cesta s aktuelnim radovima izdvaja se autocesta A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne ceste: M-18 Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-18 Sarajevo-Trnovo.

Danas se izvode sanacijski radovi na autocesti A-1 na silaznoj traci petlje Visoko, gdje će se prometovati sporije, jednom trakom.

Zbog radova na asfaltiranju na regionalnoj cesti R-408 Kulen Vakuf-Martin Brod, od 07 do 20 sati na snazi je obustava prometa. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Kulen Vakuf-Orašac-Dubovsko-Bosanski Petrovac-Oštrelj- Drvar-Martin Brod.

Zbog izvođenja minerskih radova danas od 09.00 do 15.00 sati, na regionalnoj cesti R-446 Trebević-Pale, na dionici Miljevići-Zlatište, mogu se očekivati povremene obustave prometa u trajanju do 10 minuta.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close