Oprez

Poledica i snijeg u višim predjelima

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 13. 12. 2019. u 07:59

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugaženog snijega ili leda na kolniku ima na dionicama u višim planinskim predjelima, izdvajamo putne pravce Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište) i Priluka-Glamoč-Mlinište, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Na putevima na području Livna, Tomislavgrada i Sarajeva smanjena je vidljivost zbog magle.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na snazi je zakonska obveza posjedovanja zimske opreme.

Polusatne obustave prometa uz 15 minutno propuštanje vozila, aktualne su do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim putevima: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prijelaza).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.


Kopirati
Drag cursor here to close