Stanje u prometu

Pojačan promet vozila prema zimskim izletištima

Oprez zbog magle i odrona, a u zapadnim krajevima zemlje na jake udare vjetra
AutoMoto / Stanje na cestama | 13. 01. 2018. u 08:19 Fena
Kopirati

Na putnim pravcima: Olovo-Tuzla, Tuzla-Doboj, Bugojno-Novi Travnik i Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, vidljivost je jutros smanjena zbog magle.

Na mogućnost poledice upozorava se u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebna pažnja se skreće na puteve koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. U zapadnim krajevima zemlje upozorava se na povremene jake udare vjetra. Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Od 13.00 sati danas može se očekivati sporije saobraćanje na magistralnim putevima M-5 i M-14 koji prolaze gradskim područjem grada Bihaća, zbog održavanja defilea motornih vozila.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, prometuje se jednom trakom naizmjenično.

Aktivirana su klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. Na tim dionicama izmijenjen je režim prometovanja.

Pojačan promet vozila tijekom dana očekuje se na dionicama koje vode ka zimskim izletištima, kao i na graničnim prijelazima.

Trenutna zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Kopirati