Stanje na cestama

Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima na sjeveru BiH

Vremenski uvjeti trenutno su povoljni, ali tijekom noći i jutra skreće se pozornost na moguće nailaske na dionice s gustom maglom, posebno u kotlinama i uz riječne tokove
AutoMoto / Stanje na cestama | 07. 01. 2018. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BIHAMK / Ilustracija

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim prometa na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim cestama R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom prometuje se na magistralnoj cesti M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog radova na sječi stabala u zaštitnom pojasu regionalne ceste R-469 Banovići-Ribnica, od 800 do 14.00 sati mogu se očekivati kraće obustave prometa (do 15 minuta).

Povodom Božića, do večeras do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih tvari na području BiH.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Izačić, Velika Kladuša, Donja Gradina i Orašje povremeno je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vremenski uvjeti trenutno su povoljni, ali tijekom noći i jutra skreće se pozornost na moguće nailaske na dionice s gustom maglom, posebno u kotlinama i uz riječne tokove. Učestali su i odroni te se savjetuje opreznija vožnja.

Zbog pada temperature tijekom noći moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na cestama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close