Svi na more

Pojačan promet vozila na cestama u smjeru juga BiH i na graničnim prijelazima

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Izačić, Doljani, Gabela Polje, Deleuša, Crveni Grm i Prisika.
AutoMoto / Stanje na cestama | 07. 07. 2019. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugog dana vikenda, jutros je frekventno na većini cestovnih smjerova u BiH, posebno na cestama koje vode ka jugu zemlje. 

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a savjetuju  da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tijekom dana, da se prave češće pauze.

Prije napuštanja vozila treba ugasiti rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme naviknuo na vanjsku temperaturu zraka. 

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5), u tijeku su sanacijskradovi, zbog čega je promet obustavljen. Za vozila do 7 tona alternativni smjer je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad. 

Sanacijski radovi izvode se u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), pa se prometuje naizmjenično, jednom trakom. 

U tijeku su radovi na rekonstrukciji raskrižja na magistralnoj cesti M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno prometovanje. 

Sporije se prometuje i na ostalim dionicama sa aktualnim sanacijskim radovima, posebno na  magistralnim cestama: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, te  u Ključu i Mostaru. 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Izačić, Doljani, Gabela Polje, Deleuša, Crveni Grm i Prisika. I na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Kopirati
Drag cursor here to close