Niske temperature

Pojačan oprez zbog poledice i odrona

Skreće se pažnja i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolnik, posebno na putevima preko planinskih prevoja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 08. 01. 2020. u 08:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niske temperature u jutarnjim satima pogoduju formiranju poledice na kolniku, zbog čega je potreban pojačan oprez. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Skreće se pažnja i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolnik, posebno na putevima preko planinskih prevoja.

Polusatne obustave prometa uz 15 minutno propuštanje vozila, aktualne su od 07.00 do 16.00 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16.00 sati na toj lokaciji prometuje se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktualnih radova sporije se prometuje i na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ-Mrkonjić Grad.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close