Autocesta

Počinju radovi na servisiranju tunela na dionici A-1 Lepenica-Tarčin

Za vrijeme izvođenja radova prometoovat će se suprotnom kolničkom trakom, dvosmjerno.
AutoMoto / Stanje na cestama | 27. 04. 2020. u 07:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas počinju radovi na redovnom servisiranju tunela: Vis, 25. novembar i Grab na dionici autoceste A-1 Lepenica-Tarčin. Za vrijeme izvođenja radova prometoovat će se suprotnom kolničkom trakom, dvosmjerno.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacijskih radova u tunelu Vinac na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf, od 07 do 20 sati prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Od 20 do 07 sati promet se preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnoj cesti Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog aktualnih radova obustavljen je promet i preusmjeren na alternativne pravce.

Frekvencija vozila na cestama u BiH je slabijeg intenziteta, a apelira se na vozače da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Potpuna zabrana kretanja na području RS-a na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO stožerau BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close