Stanje na cestama

Početak vikenda donosi gužve i pojačanu frekvenciju vozila

Vozači teretnih vozila mole se da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz prometa, kako bi se izbjegla rizična pretjecanja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 30. 08. 2019. u 08:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraj radnog tjedna i početak vikenda uvijek donosi gužve i pojačanu frekvenciju vozila na većini cestovnih pravaca u BiH. Savjetuju se svi sudionici u prometu da budu oprezni i da poštuju prometne propise.

Vozači teretnih vozila mole se da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz prometa, kako bi se izbjegla rizična pretjecanja.

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. Izdvajamo dionice uz rijeke: Savu, Bosnu i Drinu.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima dolazi do obustava prometa u intervalima od 0:30 do 1:30 sati, od 2:00 do 3:30 sati i od 4:00 do 5:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na dionici magistralne ceste M-17 Konjic-Jablanica u tijeku su radovi na mostu kod restorana ''Bagrem'', kao i u noćnim satima radovi na sanaciji rasvjete u tunelu Jelašje. Na oba lokaliteta prometuje se usporeno, jednom trakom.

Naizmjenično-jednom trakom zbog izvođenja sanacijskih radova, prometuje se cestovnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, kao i radovi u Jajcu i Bileći.

Zbog radova na autocesti A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od tri kilometra vozila prometuju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnoj cesti R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close