Stanje na cestama

Pažnja: Odroni i kamenje na putu

Posebno izdvajamo magistralni put Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje gdje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila na snazi obustava prometa.
AutoMoto / Stanje na cestama | 13. 04. 2021. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putevima u BiH ovoga jutra promet se po mokrom i klizavom kolniku zbog čega vozače pozivamo na oprezniju vožnju. Vozačima se pažnja skreće i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolnik.

Posebno izdvajamo magistralni put Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje gdje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila na snazi obustava prometa.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tijekom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Od 23 do 4:30 sati, promet se kroz tunel obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) promet se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuje kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close