Stanje na cestama

Pažnja, magla je

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
AutoMoto / Stanje na cestama | 20. 11. 2020. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. Magla smanjuje vidljivost na dionicama uz riječne tokove i u kotlinama. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za Oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.                                                                       

Zbog izvođenja radova na M-6.1 Mostar-Široki Brijeg(od ulaza u Mostar do Balinovca) promet se odvija naizmjenično, jednim prometnim trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Vozači se mole da zbog smanjenja gužve koriste alternativne pravce Mostar-Rodoč-Varda i obrnuto.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.                                              

Zbog izvanrednog prijevoza tereta velikih dimenzija mogući su povremeni zastoji na dionici Doljani – Žitomislići – Buna – Dračevice – Podveležje, svakim radnim danom u vremenu od 23:00 do 08:00 sati. Vozače koji se kreću ovom dionicom molimo da voze opreznije i da poštivaju upute osoba iz pratnje.                                                                                     

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: -  M-17  Buna - Tasovčići - R- 425 Široki Brijeg – Međugorje. Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići, obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.                                                        

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sati.                                                

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnog prijelaza Hum.                                                

Na graničnom prijelazu Metaljka (Čajniče – Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 7 do 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close