Stanje na cestama

Oprez zbog jakih udara vjetra, poledice i odrona

Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 13. 02. 2019. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolnik je jutros mjestimično vlažan, a ugaženog snijega ima na putnim pravcima: Livno-Kupres, Livno-Mrkonjić-Grad, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Drvar, Vlasenica-Han Pijesak i Mokro-Rogatica. 

Na dionicama u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira snježne nanose. Na jake udare vjetra skreće se pažnja i na ostalim dionicama, posebno na jugu zemlje. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima preko planinskih prevoja učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolniku.

Zbog minerskih radova danas od 11 do 15 sati mogu se očekivati kraće obustave prometovanja (do 15 minuta) na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, kod mjesta Potpeć (Orlova Klisura).

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava prometa na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close