Stanje na cestama

Oprez za one koji idu prema južnijim predjelima BiH

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama, kao i na planinskim prijevojima. Na svim dionicama iz BIHAMK-a pozivaju na opreznu vožnju i poštivanje prometnih propisa.
AutoMoto / Stanje na cestama | 24. 04. 2019. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolnik je jutros mokar ili vlažan u južnim i jugozapadnim krajevima Bosne i Hercegovine, dok se u ostatku zemlje prometuje po pretežno suhom kolniku.  Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama, kao i na planinskim prijevojima. Na svim dionicama iz BIHAMK-a pozivaju na opreznu vožnju i poštivanje prometnih propisa.  

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25 Novembar i Grab, na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica, za promet su zatvorene lijeve tunelske cijevi. Za vrijeme izvođenja radova promet je preusmjeren na desnu kolničku traku u dvosmjerni režim prometovanja.  

U tijeku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca prometuje usporeno, jednom trakom.   

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je promet. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.  

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila prometuje se jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.   

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde,  M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-5 ulaz u Ključ, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. 

Kopirati
Drag cursor here to close