Stanje na cestama

Oprez, vozači: Magla smanjuje vidljivost

Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.
AutoMoto / Stanje na cestama | 14. 11. 2019. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima.  Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima iz Informativnog centra AMSBIH - Mostar upozoravaju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Autocesta

Na dionici autoceste A1 Podlugovi - Sarajevo sjever, zbog radova promet se u dužini od 2 km odvija dvosmjerno, dok je na dionici A1 Sarajevo sjever - Lepenica na lokacijama Ban Brdo i Treševine promet preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila) u vremenu od 05:00 do 21:00 sat promet će se odvijati dvosmjerno. Od 21:00 do 00:30 sati promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05:00 sati promet kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica - Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog radova na dionici M-18 Kladanj - Olovo, tunel Karaula je zatvoren za promet. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na prijevoj Karaula.

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Usporeno

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

  • M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica),
  • M-4 Doboj - Gračanica (Klokotnica),
  • M-5 Lanište - Ključ, Jošanica - Stup (Rajlovac),
  • M-6 prolaz kroz Čapljinu,
  • M-17 između GP Doljani i GP Metković,
  • M-17.4 Mostar - Čitluk (Miljkovići),
  • M-18 Olovo - Kladanj - Stupari, Kladanj - Podpaklenik.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik (Podpeć) i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah,  dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Granica

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja.

Zimska oprema

Sukladno zakonskim odredbama, od 15.11. pa do 15.04. iduće godine na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

Zimskom opremom smatra se:

Zimske gume na sva četiri kotača ili ljetne gume čija dubina profila (ŠARA) gazećeg sloja iznosi najmanje 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim kotačima u slučaju zimskih uvjeta.

Kopirati
Drag cursor here to close