Polako!

Na kočnicu - policija u HNŽ-u upozorava na povećanje broja učenika na cestama

Kao najugroženija katogorija sudionika u prometu na cestama smatraju se učenici prvih razreda koji su nesvjesni opasnosti i koji tek počinju učiti prometnu kulturu i prometne propise.
AutoMoto / Stanje na cestama | 04. 09. 2020. u 16:10 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom početka nove školske godine 2020./2021. u osnovnim i srednjim školama u HNŽ-u, Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ stavlja naglasak na povećanje sigurnosti cestovnog prometa i podizanje prometne kulture svih građana.

U cilju stvaranja što povoljnijih uvjeta za sigurnost sudjelovanja učenika u prometu, policijske uprave i policijske stanice MUP-a HNŽ osiguravaju intenzivnije preventivne mjere i radnje policije u svojoj nadležnosti u blizini škola.

Kao najugroženija katogorija sudionika u prometu na cestama smatraju se učenici prvih razreda koji su nesvjesni opasnosti i koji tek počinju učiti prometnu kulturu i prometne propise stoga se na raskrižjima gdje učenici prelaze cestu i gdje pješački prijelazi nisu regulirani semaforima, poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u pravcu zaštite djece.

Ministarstvo ovim putem poziva i apelira na vozače motornih vozila da budu maksimalno oprezni, poštuju prometne propise i ograniče brzinu na cestama koje su u blizini škola radi zaštite najmlađih sudionika u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, priopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ. 

Kopirati
Drag cursor here to close