Stanje na cestama

Oprez, mjestimično mokri kolnici

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tijekom dana prometuje naizmjenično.
AutoMoto / Stanje na cestama | 02. 05. 2021. u 09:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se prometuje po mjestimično mokrom kolniku, a vozači se upozoravaju na učestale odrone i savjetuju na oprezniju vožnju.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) promet se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tijekom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) promet kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen promet u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Doboj-Tuzla (dionici Stjepan Polje-Orahovica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Zenica-Vjetrenice (lokacija Čajdraš), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuje otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Tijekom dana, zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Doboj-Rudanka, prometuje se usporeno i često dolazi do formiranja dužih kolona vozila.

Na graničnim prijelazimane čeka se duže od 30 minuta.

Povodom Međunarodnog praznika rada i vjerskog praznika pravoslavnog Vaskrsa, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području BiH do 03. svibnja do 24.00 sata, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close