Polako!

Oprez: Led na prometnici M17 između Mostara i Drežnice

Nakon par poziva građana na teren su izašle službe koje će pokušati ukloniti led sa prometnice.
AutoMoto / Stanje na cestama | 23. 03. 2018. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nitko noćas nije čistio cestu M17 koja je bila na više mjesta poledila. Ljudi su se vraćali, nisu mogli proći. Mi smo uz dosta muke ipak došli do Mostara'', rekla nam je jutros telefonski jedna čitateljica prepričavajući svoju ranojutarnju cestovnu avanturu.

Kaže kako je sa sinom krenula iz Donje Drežnice liječniku u Mostar. Putem su imali dosta problema jer je cesta bila prekrivena ledom. Razočarana je što nitko od nadležnih službi nije izašao na teren, posuo cestu ili označio kritična mjesta.

Zvali su i BiHAMK tražeći odgovor. Rekli su im kako su nakon par poziva građana, na teren izašle službe koje će pokušati ukloniti led sa prometnice.

Inače, u obavijesti iz IC AMSBIH upozoravaju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik dionicama Jablanica - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bihać - B.Krupa, Sarajevo - Foča, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog loših vremenskih uvjeta obustavljen je promet za sve kategorije vozila na dionicama M-15 Glamoč - Mliništa, M-16 Livno - Šuica i R-419 Rakitno – Blidinje.

Za teretna vozila obustava prometa je na dionicama M-15 Tomislavgrad – Šuica i M-14.2 Drvar - Bosanski Petrovac.

Na dionici Konjic - Sarajevo (preko prevoja Ivan), obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila i tegljače.

Zbog izlijevanja rijeke Save, na dionici M-14.1 Gradiška - Dubica (u mjestima Gašnica i Bistrica) promet je potpuno obustavljen.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova na M-17 Rajlovac - Stup (na vijaduktu Briješće)  promet je obustavljen i preusmjeren na kružni u ulici Safeta Zajke.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog odrona na dionici M-14.2 Drvar - Resanovci promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Kopirati
Drag cursor here to close