Stanje na cestama

Očekuju se gužve prema izletištima

Promet je zbog radova obustavljen i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.
AutoMoto / Stanje na cestama | 14. 06. 2020. u 08:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povoljni vremenski uvjeti i slabiji promet vozila – prometna je situaciju u nedjelju ujutro u našoj zemlji.

BiHAMK je priopćio kako tijekom dana očekuje pojačan promet vozila prema izletištima.

Na magistralnom putu Srebrenik-Orašje obustavljen je promet kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i prometnicu Srnice Donje-Špionica.

Promet je zbog radova obustavljen i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati prometuje se dvosmjerno. Od 21 sati do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

U tijeku su radovi na sanaciji mosta na petlji Blatuša kod Zenice, zbog čega je za promet zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša (Zenica) prema Sarajevu.

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik (na putu Srebrenik-Šićki Brod), prometuje se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori). Radovi na sanaciji mosta izvode se i preko rijeke Ljubine, na magistralnom putu Olovo-Semizovac. Za vrijeme radova u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini, gdje se vozila propuštaju naizmjenično.

Na magistralnom putu Livno-Kamensko na mjestu izvođenja radova prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Zbog radova u Crnoj Gori zatvoren je granični prijelaz Deleuša (BiH)-Vraćenovići (CG), priopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close