Sanacija tunela Karaula

Obustavljen promet na magistralnom putu M-18

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom.
AutoMoto / Stanje na cestama | 30. 10. 2019. u 14:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Anadolija / Sanacija tunela Karaula

Sanacijski radovi izvode se na autoputu A-1 na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica. Na mjestima izvođenja radova prometuje se sporije, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Zbog sanacijskih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, promet je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima promet se obustavlja od 00.30 do 04.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog minerskih radova, danas do 16 sati mogu se očekivati kraće obustave prometa (do 10 minuta) na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Trnovo, kod mjesta Krupac.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim putovima: M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

U tijeku su radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je u vremenu od 8 do 18 sati na snazi obustava prometa.

Na većini putova u BiH kolnik je pretežno mokar i vlažan. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz suh. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na planinskim prijevojima, a upozorava se i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Povremeno pojačana frekvencija vozila bilježi se na ulazu u BiH na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close