Zamela nas, vijavica bijelaaaa

Obustavljen promet na cestama Kupres-Šipovo i Rakitno-Blidinje

Ekipe cestovne operative nalaze se na terenu, ali je, zbog niskih temperatura, usporeno djelovanje posipnog materijala
AutoMoto / Stanje na cestama | 27. 02. 2018. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta obustavljen je promet na regionalnim cestama Kupres-Šipovo (dionica Kupres-Novo Selo) i Rakitno-Blidinje. Za teretna vozila s prikolicom i tegljače na snazi je zabrana prometa na magistralnoj cesti M-5 Ripač-Vrtoče.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, a zbog niskih temperatura na svim pravcima prisutna je poledica.

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane prometa priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim kotačima na planinskim prijevojima.

Ekipe cestovne operative nalaze se na terenu, ali je, zbog niskih temperatura, usporeno djelovanje posipnog materijala. Vozačima se preporučuje da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autocesti A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na ovoj dionici autoceste voze smanjenom brzinom.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila preko 7,5 tona na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close