Stanje na cestama

Obustava prometa na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
AutoMoto / Stanje na cestama | 07. 07. 2020. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima upozorava se na jake udare vjetra.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u tijeku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama prometuje se usporeno.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan osim nedjelje, od 8 do 14 sati obustavlja se promet. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sati prometuje se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close